Noedels met rundvlees, broccoli en oestersaus

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1½ eetlepel arachideolie
  • 300 g rumpsteak, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100 g shiitakes, in plakjes
  • 300 g Hokkien-noedels
  • 200 g Chinese broccoli of paksoi, grof gehakt
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 2 theelepels kristalsuiker

Bereiden

Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur. Voeg als het vlees goudbruin is knoflook, paprika en shiitakes toe. Bak alles 3 minuten en voeg noedels en broccoli toe. Roerbak alles nog 3 minuten.

Meng sojasaus, oestersaus, suiker en ½ theelepel witte peper. Giet dit mengsel in de wok, breng het gerecht aan de kook en haal de wok van het vuur. Serveer het gerecht direct.

Kookboek

Het recept 'Noedels met rundvlees, broccoli en oestersaus' is afkomstig uit het kookboek...

Basic Thais

Jody Vassallo

Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (23 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • MatthijsTop recept! Zelf voeg ik nog paksoi toe.

    reageren