Geroerbakte noedels en groenten met cashewnoten

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 50 g cashewnoten, ongeroosterd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1½ eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in dunne ringen gesneden
  • 1 wortel, in dunne repen gesneden
  • 100 g shiitakes, in stukken gesneden
  • 3 eetlepels fijngesneden korianderblad
  • 500 g verse rijstvermicelli (of hokkiennoedels)
  • 250 g Chinese kool, grof gesneden
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • ½ theelepel zwarte peperkorrels, fijngestampt
  • 4 eetlepels lichte sojasaus

Bereiden

Verhit de helft van de olie in een wok en bak de cashewnoten 3 minuten met het deksel op de pan. Hak ze in grove stukken en zet ze apart.

Doe de rest van de olie in de wok en bak de knoflook, gember en chilipeper 1 minuut. Voeg de wortel, shiitakes en de helft van de koriander toe; laat de groenten 3 minuten bakken tot ze net gaar zijn.

Schep de vermicelli, Chinese kool, lente-ui, peper en sojasaus door de inhoud van de wok; roerbak alles tot de noedels gaar zijn. Voeg de cashewnoten en de rest van de koriander toe en schep alles goed door elkaar.

Kookboek

Het recept 'Geroerbakte noedels en groenten met cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Basisboek Aziatisch

Jody Vassallo & Emily Ezekiel

Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten uit de keukens van China, Japan, Thailand en Korea in huis. Van geurige Thaise curry's en Sukiyaki uit Osaka tot en... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!