Noedelsoep met rosbief en prei

Noedelsoep met rosbief en prei
  • 2
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.6
    obv 10 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vlees
  • Japans

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde udon-noedels
  • 1 eetlepel zonnebloem- of maïsolie
  • 150 g rosbief, in dunne plakjes
  • 1 middelgrote prei, diagonaal in dunne plakjes
  • 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, geschild en in lucifertjes
  • 100 ml dipsaus voor noedels (zie 'dipsaus voor noedels' onderaan het recept)
  • 2 eetlepels medium gekleurde misopasta
  • sanshopoeder

Bereiden

Kook de noedels 2 tot 3 minuten in een grote pan kokend water. Giet, wanneer het water dreigt over te koken, een glas koud water in de pan. Laat het water opnieuw aan de kook komen en laat de pan 2 tot 3 minuten op het vuur staan. Spoel de noedels onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.

Verhit een pan op matig vuur, giet de olie erin en bak de rosbief en de prei. Voeg de gember, dipsaus en 600 ml water toe - de hoeveelheid water kun je naar eigen smaak aanpassen. Voeg geleidelijk de misopasta toe om er zeker van te zijn dat de pasta volledig oplost. Doe de noedels erbij en laat de pan nog 2 tot 3 minuten op het vuur staan, maar zonder de inhoud aan de kook te laten komen, omdat dan de smaak van de miso wordt aangetast.

Verdeel de noedelsoep over twee kommen en geef er een schaaltje sanshopoeder bij.

Dipsaus voor noedels

Dit is een handige, veelzijdige saus die je ruim van tevoren in een grote hoeveelheid kunt maken. De saus is in een glazen pot in de koelkast 2 tot 3 weken houdbaar. Doe 2 stukken konbu (kelp) ter grootte van een ansichtkaart, 4 gedroogde shii-takes en 1,2 liter water in een grote glazen kom en laat die een nacht in de koelkast staan. Zeef het weekvocht van de konbu en paddenstoelen en breng het samen met 200 ml mirin en 100 ml sake in een grote pan op hoog vuur aan de kook. Laat het mengsel op wat lager vuur 2 tot 3 minuten koken om de alcohol te laten verdampen. Voeg 100 ml sojasaus toe en laat het mengsel op hoog vuur opnieuw aan de kook komen. Voeg 30 g bonitovlokken toe zodra de vloeistof kookt en houd alles op laag vuur 5 minuten tegen de kook aan. Laat de saus tot kamertemperatuur afkoelen en zeef hem dan door een met een stuk keukenpapier beklede zeef. Giet de saus in een gesteriliseerde glazen pot en bewaar hem in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Noedelsoep met rosbief en prei' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Japans puur & eenvoudig van Kimiko Barber

Japans puur & eenvoudig

In dit boek heeft Kimiko Barber de beste recepten uit de moderne Japanse keuken opgenomen en laat ze zien hoe je thuis op eenvoudige wijze een... lees verder

© Inmerc

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken