Pho (Vietnamese noedelsoep)

Pho (Vietnamese noedelsoep)
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 6
    uur bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.5
    obv 2 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vlees
  • Oosters

Ingrediënten

  • voor de pho
  • 2 liter runderbouillon
  • 2 uien, gehalveerd
  • 500 g runderstoofvlees
  • 6 cm verse gemberwortel, in dikke plakken
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 kardemompeulen
  • 1 scheutje olijfolie (optioneel)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • voor de garnering
  • 200 g Thaise noedels
  • 75 g taugĂ©
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 limoen, in partjes
  • 4 takjes Thaise basilicum, alleen de blaadjes, klein gesneden
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel hete chilisaus
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 150 g kogelbiefstuk, in dunne reepjes

Bereiden

Breng de runderbouillon aan de kook, voeg 2 halve uien en het stoofvlees toe en laat ca. 2 uur koken op laag vuur. Schep het schuim en vet eraf met een schuimspaan.

Blaker de resterende 2 halve uien, de gember, steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen in een antiaanbakpan of grillpan om meer smaak vrij te krijgen. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe zodat het sneller gaat. Doe de steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen in een theezakje of een stukje kaasdoek en bind het dicht. Voeg het specerijenbuiltje en de geblakerde ui toe aan de bouillon en laat alles 2 uur op laag vuur trekken.

Schep het vlees uit de bouillon, snijd het in stukjes en zet weg. Breng de bouillon op smaak met de suiker en vissaus en laat de pho enkele uren koken op laag vuur.

Kook voor de garnering de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Blancheer de taugé circa 10 seconden en spoel hem na met koud water.

Leg de ui, taugé, de limoen en het basilicum op een groot bord. Schenk de hoisinsaus en chilisaus in kleine bakjes. Verdeel de noedels over vier soepkommen, verdeel daarover het gekookte vlees, de kogelbiefstuk en de bosui en schenk de pho erover. Zet het bord met garnituur en de twee sauzen op tafel, zodat iedereen de pho naar eigen smaak kan afmaken.

Extra benodigd

Theezakje voor losse thee of stukje kaasdoek, stukje keukentouw

Kookboek

Het recept 'Pho (Vietnamese noedelsoep)' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Feest van diverse auteurs

Feest

Een uitgebreid diner met Kerstmis, pepernoten voor Sinterklaas, de paasbrunch of een kinderpartijtje in de achtertuin: bij feest hoort lekker eten! Of je nu indruk... lees verder

© 24Kitchen

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken