Klassieke crêpes (basisrecept)

  • 6 crêpes
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 30 g gesmolten boter plus 20 g boter voor het bakken
  • 100 g bloem
  • 1 eetlepel vanille-essence of 1 eetlepel oranjebloesemwater (desgewenst)

Voorbereiden

Klop in een kom met een garde de eieren met de melk en gesmolten boter door elkaar.

Meng in een andere kom de bloem met 2 snufjes zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop met een garde tot alles goed gemengd is.

Breng het beslag naar wens op smaak met vanille-essence of oranjebloesemwater. Meng weer goed en laat het beslag dan minstens 1 uur rusten.

Bereiden

Vet een crêpespan licht in met boter en verhit de pan. Giet een klein beetje beslag in de pan. Zwenk de pan zodat het beslag uitloopt. Bak tot de rand van de crêpe krimpt. Neem een spatel en keer er de crêpe mee om. Laat nog 1 minuut bakken.

Tip

Vet met een prop keukenpapier de pan voor elke crêpe telkens in met wat boter.

Kookboek

Het recept 'Klassieke crêpes (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...

Blini's, flensjes & crêpes

Corinne Jausserand

Wat is er zo lekker en zo heerlijk eenvoudig als een zelfgemaakte blini, een smeuïg flensje, of een heerlijk luchtige crêpe? Je hebt de keus tussen hartig en zoet, klassiek... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Crêpes recept tips

Reacties op dit recept

  • PieterOm de smaak nog beter te maken is het aan te raden om er een beetje koffie(-extract) in te doen. Of gewoon een tas koffie op 100ml melk en een uurtje laten staan. Smakelijk!

    reageren