Crêpes recepten

Zie ook

Crêpes

Crêpes

Zeef 500 g tarwebloem in een kom. Voeg 5-6 losgeklopte eieren en wat zout toe en meng goed. Verdun het met 1 liter melk (of 500 ml melk en 500 ml water voor een luchtiger beslag). Vet een crêpespan licht in met boter en verhit de pan. Giet een klein beetje beslag in de pan. Zwenk de pan zodat het beslag uitloopt. Bak tot de rand van de crêpe krimpt. Neem een spatel en keer er de crêpe mee om. Laat nog 1 minuut bakken. Stapel de gebakken crêpes op elkaar op een bord en houd ze warm.

Crêpes met roquefort

Bak 12 crêpes. Roer 4 lepels geprakte roquefort door 600 ml bechamelsaus. Breng het met wat peper en nootmuskaat op smaak en roer goed. Vul de crêpes met steeds een flinke lepel kaassaus en rol ze op. Bebeoter een ovenschaal licht en leg de crêpes hierin. Bestrooi ze met geraspte kaas en laat die in de oven smelten.

Crêpes Suzette

Maak een flensjesbeslag met het sap van 1 mandarijn, 1 lepel curaçao en 2 eetlepels olijfolie. Laat het 2 uur op kamertemperatuur rusten. Meng 50 g zachte boter met het sap van 1 mandarijn, de geraspte schil ervan,1 lepel curaçao en 50 g suiker. Bak de flensjes, bestrijk ze met wat mandarijnen boter en vouw ze in vieren. Houd ze in een pan op heel laag vuur warm en leg ze enigszins overlappend op een schaal.

[ Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com ]