Bieslook-poffertjes met geitenkaasmousse

  • 10 stuks
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pak poffertjesmix
  • 900 ml melk
  • 2 scharreleieren
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • voor de geitenkaasmousse
  • 125 ml slagroom
  • 100 g Chevre-Bellay
  • 2 theelepels witte port
  • 10 pistachenootjes
  • 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd

Bereiden

Doe de mix in een kom. Voeg al roerende met een garde de melk en de eieren toe. Hierna de knoflook, het bieslook en wat zout en peper.

Vet de poffertjespan in met olijfolie en bak de poffertjes aan beide zijden op een matig vuurtje goudbruin. Laat ze afkoelen en leg er 10 apart. De overgebleven poffertjes kunnen gemakkelijk ingevroren worden.

Klop de slagroom met een garde lobbig en roer in een andere kom de geitenkaas met de port smeuïg. Schep beide massa’s luchtig door elkaar. Spuit de mousse met een spuitzak op de afgekoelde poffertjes. Garneer ieder hapje met een pistachenootje en wat sesamzaadjes

Extra benodigd

Poffertjespan, spuitzak

Kookboek

Het recept 'Bieslook-poffertjes met geitenkaasmousse' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas boekbox

Myriam & Evelien Tijdink

In het kookboek staan 24 makkelijk te maken gerechten. Van pittig gehakt in filodeeg tot verse dadels met spek en spinazie-fetaflapjes. De variaties zijn eindeloos... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Poffertjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!