Nasi met tofu en satésaus
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g rijst
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel zoete chilisaus
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 pakje Alpro soya Tofu Basis, in blokjes van 2 cm
- Alpro soya Bakken & Braden
- 1 ui, in blokjes van 1½ cm
- 1 wortel, in blokjes van 1½ cm
- 1 prei, in stukjes van 1½ cm
- 1 zakje nasi goreng kruiden
- 125 g taugé
- 400 ml satésaus
Bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer een marinade van de sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Tofu Basis.
Verwarm een scheutje Bakken & Braden in een wok. Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is. Voeg de nasikruiden toe (volgens de gebruiksaanwijzing) en vervolgens de rijst en de taugé.
Verwarm een scheutje Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Tofu Basis 4 minuten. Verwarm intussen de satésaus.
Serveer de nasi met de Tofu Basis en de satésaus. Lekker met atjar, zoetzure augurken en uitjes.
Kookboek
Het recept 'Nasi met tofu en satésaus' is afkomstig uit het kookboek...
Elke maandag lekker vleesvrij
Andy McDonald
Steeds meer mensen weten dat een dagje zonder vlees gezond is. En goed voor het milieu. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook écht lekker wordt? Dit kookboek... lees verder
© Alpro soya