Vegan madeleines

  • 24 personen
  • 40 min
  • waardering 9
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 180 g sojamelk
  • 145 g fijne kristalsuiker
  • 200 g tarwebloem (T45)
  • 45 g aardappelzetmeel
  • 14 g bakpoeder
  • 20 g amandelmeel
  • 2 g zout
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • 55 g druivenpitolie
  • 5 g vanille-extract
  • 20 g geraspte schil van een onbespoten citroen

Bereiden

Meng de sojamelk en fijne kristalsuiker tot de suiker volledig is opgelost.

Zeef in een kom de tarwebloem, het aardappelzetmeel, bakpoeder, amandelmeel en zout.

Meng de kokosolie, druivenpitolie, gezoete sojamelk en het vanille-extract en voeg hier de gezeefde droge ingrediënten en citroenschil aan toe. Meng goed.

Verhit de oven tot 230 °C (heteluchtoven). Vet een madeleinevorm in en schep het beslag in een spuitzak. Vul de madeleinevormpjes tot twee derde met het beslag. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. De madeleines zijn gaar als ze mooi goudbruin zijn.

Extra benodigd

Madeleinevorm

Kookboek

Het recept 'Vegan madeleines' is afkomstig uit het kookboek...

Van de vegan bakker

Rodolphe Landemaine

Brood, gebak, taart, koekjes en meer: meesterbakker Rodolphe Landemaine laat zien hoe je de allerlekkerste broodrecepten en zoete bakklassiekers kan transformeren naar de vegan variant zonder aan smaak in te boeten. Stap voor stap in beeld gebracht... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Madeleines recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!