Macaroni met ham, doperwtjes en bieslook

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 80 g boter
  • 100 g gekookte ham, in blokjes
  • 250 g doperwtjes (vers of uit de diepvries)
  • 250 ml slagroom
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 400 g macaroni
  • 1 eetlepel fijngehakt bieslook

Bereiden

Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak hierin de ham en doperwtjes enkele minuten op laag vuur. Voeg de room en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door. Laat de saus op laag vuur 10 minuten pruttelen.

Kook ondertussen de macaroni al dente in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af in een vergiet en stort hem terug in de pan.

Roer de saus en de rest van de Parmezaanse kaas door de macaroni en bestrooi het geheel met fijngehakt bieslook.

Kookboek

Het recept 'Macaroni met ham, doperwtjes en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...

Basic pasta

Jody Vassallo

Alles wat je wilt weten over het bereiden van verse pasta. Een bloemlezing van sauzen en pesto. Meer dan 80 recepten - eenvoudig en snel te bereiden. Verrassend... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Macaroni recept tips

Reacties op dit recept

  • florentHeerlijk.

    reageren

  • gLekker en gelukkig niet zo ingewikkeld, niet teveel ingrediënten.

    reageren

  • KarinHeerlijk! Al zo vaak klaar gemaakt en de kinderen zijn er dol op. Wel een calorie bom, maar dat mag de pret niet drukken!

    reageren