Macaroni met gehakt-tomatensaus

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 400 g rundergehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • ½ winterwortel, in stukjes
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • ½ prei, in ringen
  • ½ glas rode wijn
  • 2 laurierbladeren
  • 1 pakje tomato fritto (400 g)
  • peterselie, fijngehakt
  • 500 g grote elleboog macaroni
  • 100 g geraspte kaas

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Roer het gehakt erdoor en bak dit rul. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg de bleekselderij, winterwortel, paprika en prei toe en roerbak 5 minuten. Voeg de rode wijn, het laurierblad en de tomato fritto toe. Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer de peterselie erdoor.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook ondertussen de macaroni in ruim water met zout. Giet af, stort in een ovenschaal. Meng de saus erdoor. Bestrooi met geraspte kaas, gratineer ca. 10 minuten en serveer in de schaal. Heerlijk met een tomatensalade met verse basilicum.

Tip

Restje over? Bewaar dit afgedekt in een ovenschaaltje in de koelkast. De volgende dag is het nóg lekkerder. Leg er wat plakken verse tomaat op, dek af met aluminiumfolie en warm ca. 20 minuten op in de oven (200 °C). Haal folie weg, strooi er nog wat geraspte kaas over, en laat nog 5 minuten gratineren.

Kookboek

Het recept 'Macaroni met gehakt-tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...

De kliekjes studentenpocket

Puck Kerkhoven

Geen idee wat je moet met je oude brood, dat restje pastasaus, die halve prei, eieren die over de datum gaan? Zoek het op in deze handige pocket, bomvol... lees verder

© De Boekenmakers

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Macaroni recept tips

Reacties op dit recept

  • ChrisDit kun je volgens mij geen 'kliekje' meer noemen, want dit is gewoon een serieus goede macaroni schotel.

    reageren