Penne carbonara met asperges van The River Cafe

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ kg dunne asperges, zo vers mogelijk
  • 400 g gedroogde penne rigate
  • 8 eidooiers van grote biologische eieren
  • 150 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 100 g boter
  • 3 eetlepels verse tijmblaadjes, van de steeltjes gerist

Bereiden

Breek van elke asperge het harde uiteinde af. Snijd de kopjes eraf en zet die apart. Snijd de stengels schuin in stukjes van ca. 2 cm.

Breng twee pannen met water aan de kook en doe in beide zout. Doe de penne in een pan en kook hem in 9 minuten al dente. Doe de aspergestengels in de andere pan en blancheer ze 2 minuten, doe de kopjes erbij en blancheer alles nog 4 minuten. Laat het goed uitlekken.

Klop de eidooiers los met zout en peper naar smaak. Voeg ca. 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe.

Smelt de boter in een kleine koekenpan. Laat hem schuimig worden en roer de tijm erdoor, onmiddellijk gevolgd door de uitgelekte asperges. Voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm alles kort, al omscheppend.

Laat de penne uitlekken en meng er onmiddellijk de hete asperges en boter door. Schep er dan het eimengsel door totdat de dooier zich aan de penne heeft gehecht. Serveer direct met de resterende Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Penne carbonara met asperges van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Groen

Rose Gray & Ruth Rogers

In het 'River Cafe Kookboek Groen' leggen Rose Gray en Ruth Rogers de nadruk op de mooiste producten uit elk seizoen, met meer dan 60 soorten groenten en... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!