Penne met worst en pesto-roomsaus

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 150 g penne of andere korte pasta naar keuze
  • 250 g verse braadworst
  • 1 prei, in ringetjes
  • 150 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g pesto
  • Parmezaanse kaas

Bereiden

Zet de pasta op met ruim kokend water (met zout!) en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.

Snijd ondertussen de worst in stukjes. Je kunt het vel verwijderen, maar ik laat het meestal zitten. Bak de worst in een ruime koekenpan. Doe de prei en champignons erbij en bak mee. Voeg de doperwten als laatste toe en breng het geheel op smaak met crème fraîche, pesto, peper en zout.

Giet de pasta af en roer door de saus. Serveer met Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Penne met worst en pesto-roomsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke chaos

Simone van den Berg

Geen dag is hetzelfde in het chaotische leven van foodfotograaf en -blogger Simone en uit die heerlijke chaos is dit kookboek ontstaan. Van gezond tot decadent en... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • ankieHet ziet er leker uit.

    reageren

  • JeffreySimpel, wel lekker maar niet culinair.

    • carlaWat wordt bedoeld met culinair?

    reageren

  • RobHeerlijk recept. Heb fusilli gebruikt zonder zout omdat de worst zout genoeg is. Bij een dubbele portie was 90 gram groene pesto ruim voldoende. Iedereen heeft er van genoten. Dank

    reageren

  • GerardJa, lekker. Ik bak de worsten eerst aan samen met wat spekjes, dat snijdt veel makkelijker en zo blijft de worst wat meer structuur houden. Met spekjes? Minder zout!

    reageren