Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 705 kcal

Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 150 ml kookroom
  • 5 tomaten, gehalveerd
  • 200 g Hollandse garnalen

Bereiden

Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe en kook ze met de pasta gaar.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en fruit de ui heel zachtjes glazig. Roer het kerriepoeder erdoor en voeg de kookroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Verdun de saus eventueel met een beetje van het pastakookvocht en laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten er met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten 3 minuten, keer ze na 2 minuten.

Schep de garnalen door de kerriesaus en warm de saus nog heel even door. Giet de pasta met sugarsnaps af en verdeel dit over twee warme diepe (pasta)borden. Schep de garnalen met kerriesaus op de pasta en leg daarna de tomaatjes erop. Serveer direct.

Variatietip

Vervang de Hollandse garnalen door gepelde tijgergarnalen of cocktailgarnalen. Neem in plaats van sugarsnaps peultjes of broccoli. Kook deze groenten maar 3-4 minuten met de pasta mee.

Bron

Het recept 'Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!