Flammkuchen met duizendblad

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 350 g (spelt)bloem
  • 6 g droge gist
  • 4 g zout
  • 2½ eetlepel olijfolie
  • voor de topping
  • 1 handje fijngehakt duizendblad
  • 8 eetlepels crème fraîche
  • 150 g dunne plakjes (biologisch) gerookt spek
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 200 g geraspte gruyère

Voorbereiden

Meng voor het deeg de bloem met de gist, 210 ml lauw water, het zout en de olie. Kneed ongeveer 5 minuten. Laat het deeg een uur rusten onder een vochtige theedoek.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 240 °C.

Rol het deeg met de deegroller heel dun uit op bakpapier. Verdeel de crème fraîche erover en strooi er wat peper overheen. Beleg het deeg met de plakjes spek, de uienringen en de gruyère.

Zet de flammkuchen ca. 10 minuten in de oven. Strooi het duizendblad erover voordat je het serveert.

Extra benodigd

Deegroller, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Flammkuchen met duizendblad' is afkomstig uit het kookboek...

Wildplukken

Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer

Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met 'Wildplukken' in de hand. Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer nemen je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Flammkuchen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!