Flammkuchen tortilla's

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 uien, gesnipperd
  • 4 tortilla's
  • 240 g volle Franse kwark (of 4 Danone petit suisses)
  • 2 eetlepels zure room
  • snufje nootmuskaat
  • 90 g gerookte spekblokjes

Bereiden

Bak de gesnipperde uien in een koekenpan met een antiaanbaklaag tot ze glazig zijn.

Roer de kwark en de zure room door elkaar. Breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Strijk het uit over de tortilla's.

Verdeel de uisnippers en de blokjes gerookt spek over de tortilla's. Warm de tortilla's ongeveer 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Tip

Voor een lichtere variant neem je reepjes bacon, die zijn minder vet dan spekjes.

Kookboek

Het recept 'Flammkuchen tortilla's' is afkomstig uit het kookboek...

Lukt altijd!

Élise Delprat-Alvarès

Vlees, vis, veggie, hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts, klassiek, Italiaans, wereldkeuken: voor elk wat wils. Voor de beginnende kok die eens... lees verder

© WPG

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Flammkuchen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!