Aardappelsalade met avocado, meikaas en rucola

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,4
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ avocado, in blokjes
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel bieslook, gehakt
  • ¼ gepekelde citroen (verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels)
  • 500 g vast kokende aardappelen, gekookt en afgekoeld
  • 250 g meikaas
  • olijfolie van zeer goede kwaliteit
  • 1 bosje rucola

Bereiden

Meng de avocadoblokjes met het citroensap en het bieslook. Gebruik van de gepekelde citroen alleen de schil, snijd die in zeer dunne reepjes en meng met de avocado.

Snijd de aardappelen en meikaas in ongeveer even grote stukjes. Meng ze met de olijfolie en zout en peper.

Maak het bord op met eerst een laagje aardappelen/meikaas, leg daarop een paar blaadjes rucola en vervolgens een laagje avocado. Druppel wat van de olijfolie over de aardappelsalade en eromheen.

Tip

Als je niet aan gepekelde citroen kunt komen, kun je hem ook vervangen door rasp en sap van 1 onbespoten citroen.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsalade met avocado, meikaas en rucola' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine vegetarische keuken

diverse auteurs

De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Aardappelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • ChristianMeikaas? Waar vind je tegenwoordig nog meikaas in de meeste steden buiten Amsterdam?

    reageren

  • marianneMeikaas kun je op de markt kopen.

    reageren

  • marianneIk zou trouwens meikaas sowiezo vervangen door jonge kaas, er zit namelijk helemaal geen smaak aan. Negrijp ook niet wat de bedoeling is van dit recept met meikaas terwijl er zoveel lekkere soorten zijn?

    reageren

  • Tinebijvoorbeeld blauwschimmelkaas, dat is wel lekker

    reageren