Duitse kartoffelsalade met kruidendressing

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ kg middelgrote biologische aardappelen
  • 12 kwarteleitjes
  • 2-3 kropjes little gem sla, blaadjes losgemaakt
  • 2 eetlepels vers bieslook, grof gehakt
  • voor de kruidendressing
  • 240 ml crème fraîche
  • 240 ml mayonaise
  • 4 eetlepels vers bieslook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde kervel
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiden

Afhankelijk van de grootte van de aardappelen snijd je ze in 4 of in 8 partjes. Kook ze met schil tot ze gaar zijn. Omdat ze al voorgesneden zijn gaat het vrij snel, ongeveer 12 minuten. Prik af en toe met een vork in een aardappel: als ze er makkelijk weer af glijden zijn ze gaar.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de kwarteleitjes toe en kook ze ongeveer 2½ minuut. Laat ze goed schrikken onder koud water, waarna je ze pelt en halveert.

Meng alle ingrediënten van de kruidensaus en breng op smaak met zout en peper.

Was de blaadjes little gem en dep ze droog. Schik de sla met de aardappeltjes op de borden.

Verdeel er wat saus overheen en garneer met de eitjes en wat vers bieslook.

Opmerking

'Hoewel in Duitsland de 7-kruidensaus erg bekend is en graag met aardappel en ei wordt gegeten, leek het mij simpeler - en eerlijk gezegd ook net zo lekker - om een kruidendressing te maken met iets minder kruiden erin. Het is een heerlijk gerecht om voor de lunch even snel in elkaar te zetten. In plaats van gewone eieren heb ik voor kwarteleitjes gekozen, puur omdat het er leuker uitziet!' - Mirjam Leslie - Pringle

Kookboek

Het recept 'Duitse kartoffelsalade met kruidendressing' is afkomstig uit het kookboek...

World of veggies

Mirjam Leslie - Pringle

In 'World of veggies' staan 100 klassieke vegetarische recepten - van ontbijt tot diner en van snacks tot sweets - die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Aardappelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • GustavDeze aardappelsalade is zeker niet slecht maar ook zeker niet Duits! Er bestaan in Duitsland ontzettend veel verschillende recepten afhankelijk van de streek. Een bereiding als deze is voor mij onbekend en vooral niet typisch Duits .

    reageren