Avocadosalade met zoete aardappel en walnoten

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, elk ca. 300-350 g, schoongeboend maar niet geschild
  • 1 rijpe avocado, vruchtvlees in plakken
  • 1 kleine venkelknol, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels fijngehakte walnoten
  • 2 eetlepels augurk, kleingesneden
  • 1 flinke handvol lamsoor, gewassen
  • 2 eetlepels dillegroen, gewassen
  • 1 eetlepel gladde peterselie, gewassen
  • 50 g pecorino of zoute ricotta
  • voor de dressing
  • sap van 2 citroenen
  • 100 ml druivenpit- of koolzaadolie
  • 40 ml walnootolie
  • 1 eetlepel honing, verwarmd
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C. Prik de zoete aardappelen rondom in met een vork, leg ze op een bakplaat en pof ze 30-50 minuten in de oven, of tot je er makkelijk een satéprikker in kunt steken. Laat afkoelen, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in ronde plakjes.

Klop voor de citroen-walnootdressing alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zoutvlokken.

Verdeel de zoete aardappel en de plakken avocado over een schaal. Maak de venkel aan met een beetje dressing en verdeel over de aardappel en avocado; schep vervolgens de walnoten en augurk erover. Druppel er nog meer dressing over.

Vermeng in een kom de lamsoor met dille en peterselie. Maak lichtjes aan met wat dressing en verdeel over de salade. Rasp de kaas erboven met een fijne rasp en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Avocadosalade met zoete aardappel en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Mr Wilkinsons simpele seizoensalades

Matt Wilkinson

In 'Mr Wilkinsons simpele seizoensalades' deelt Matt Wilkinson zijn favoriete saladerecepten - een voor elke week van het jaar, met de allerbeste ingrediënten... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!