Eiersalade recepten

Eiersalade

Eiersalade

Eiersalade is heerlijk simpel om te maken. Kook eieren tot het geel bijna gestold is. Afhankelijk van de grootte van de eieren zo rond de zes tot acht minuten. Laat de eieren schrikken en pel ze nog warm. Hak de eieren fijn en meng ze in een kom met een echt lekkere mayonaise en Griekse yoghurt of zure room. Reken voor vier middelgrote eieren op drie eetlepels mayonaise en twee eetlepels yoghurt. Breng de salade op smaak met zout en peper en een beetje (dragon)mosterd of wat kerriepoeder.

Variaties

Op deze basissalade kun je variëren door bijvoorbeeld twee tot drie eetlepels heel fijngehakte tuinkruiden erdoor te scheppen. Vooral bieslook en verse basilicum doen het goed in eiersalade. Of meng er wat geraspte belegen kaas door met een bosuitje in heel dunne ringetjes. Eiersalade krijgt een mediterraan tintje als je er kleine blokjes paprika met wat fijngehakte zwarte olijven en kappertjes door mengt.

Sandwiches met eiersalade

Kook 6 eieren in 10 minuten hard. Maak ½ dunne prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes. Roer in een kom 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en ½ eetlepel dragonmosterd door elkaar. Laat de eieren schrikken, pel ze en prak ze fijn. Schep de eieren en de preiringetjes door het sausje. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Was 8 blaadjes sla en sla ze goed uit. Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met eiersalade en leg de blaadjes sla erop. Bestrijk 4 andere sneetjes heel dun met de eiersalade en leg ze met de besmeerde kant op naar beneden de blaadjes sla. Snijd de sandwiches diagonaal door.

[ Beeld: HandmadePictures | Shutterstock.com ]