Huzarensalade recepten

Huzarensalade

Huzarensalade

Meng 150 g gaar en in stukjes gesneden vlees of ham en 250 g gekookte aardappelen. Klop een vinaigrette van 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper en schep deze met 1 ragfijn gesnipperd uitje en 3 of 4 ragfijn gesnipperde augurken door het mengsel. Laat de salade in de koelkast minstens 1 uur goed koud worden. Beleg een platte schaal met enkele slabladeren en schep de huzarensalade erop. Strijk de bovenkant glad en garneer met plakjes hardgekookt ei en toefjes peterselie.

Huzarensalade recept

Neem de eidooiers uit 2 hardgekookte eieren en maak de eidooiers en het eiwit afzonderlijk fijn. Houd van de eieren en van 1 gekookte en in blokjes gesneden biet wat apart voor de garnering. Neem de buitenste bladeren van 1 krop sla en houd deze apart. Snijd het hart van de krop sla in reepjes. Doe 8 gekookte en fijngemaakte aardappels, 2 zure gesnipperde appels, reepjes sla, 250 g gaar en koud in kleine stukjes gesneden rundvlees, 8 in stukjes gesneden augurken, 10 in vieren gesneden zilveruitjes, eieren en biet in een grote kom en roer 3 eetlepels olie, 2 eetlepels augurkennat en zout en peper erdoor. Schik de achtergehouden slabladen op een schaal en leg de salade erop. Strijk deze glad, maar zorg dat het midden iets hoger ligt dan de kanten. Bestrijk de salade met 2 eetlepels mayonaise. Garneer de huzarensalade met het achtergehouden eiwit en eidooier en schik biet, 4 in waaiers gesneden augurken en 4 in roosjes gesneden zilveruitjes eromheen. ¹)

[ Bron: 'Margriet kookboek' | 'Wannée kookboek' ¹) ]

[ Beeld: Yulia Furman | Shutterstock.com ]