
Huzarensalade
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,3
- Hapje
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 600 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
- 250 g gaar rund- of kalfsvlees, in kleine blokjes
- 2 gekookte bietjes, in kleine blokjes
- 2 zure appels, in kleine blokjes
- 8 zoetzure augurkjes, in kleine blokjes
- 10 zilveruitjes, in stukjes
- 2-3 eetlepels mayonaise + extra voor het bestrijken
- garnering: sla, hardgekookt ei, augurk, kerstomaatjes
Bereiden
Kook de aardappelblokjes in een pan met een ruime bodem gezouten water in 5-10 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Meng de aardappelen, het vlees, de bietjes, de appels, augurkjes en zilveruitjes in een grote kom door elkaar. Schep er de mayonaise en een scheutje van het augurkenvocht door. Voeg tot slot wat zout en peper toe.
Schep de salade op een platte schaal en strijk de bovenkant en zijkanten glad. Bestrijk de bovenkant en de rand van de huzarensalade met een dun laagje mayonaise. Garneer de salade rondom met kleine blaadjes kropsla of veldsla en versier de salade bovenop met partjes hardgekookt ei, waaiertjes van augurk en gehalveerde kerstomaatjes.
Bron
Het recept 'Huzarensalade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yulia Furman | Shutterstock.com