Huzarensalade

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,3
  • Hapje
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
  • 250 g gaar rund- of kalfsvlees, in kleine blokjes
  • 2 gekookte bietjes, in kleine blokjes
  • 2 zure appels, in kleine blokjes
  • 8 zoetzure augurkjes, in kleine blokjes
  • 10 zilveruitjes, in stukjes
  • 2-3 eetlepels mayonaise + extra voor het bestrijken
  • garnering: sla, hardgekookt ei, augurk, kerstomaatjes

Bereiden

Kook de aardappelblokjes in een pan met een ruime bodem gezouten water in 5-10 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

Meng de aardappelen, het vlees, de bietjes, de appels, augurkjes en zilveruitjes in een grote kom door elkaar. Schep er de mayonaise en een scheutje van het augurkenvocht door. Voeg tot slot wat zout en peper toe.

Schep de salade op een platte schaal en strijk de bovenkant en zijkanten glad. Bestrijk de bovenkant en de rand van de huzarensalade met een dun laagje mayonaise. Garneer de salade rondom met kleine blaadjes kropsla of veldsla en versier de salade bovenop met partjes hardgekookt ei, waaiertjes van augurk en gehalveerde kerstomaatjes.

Bron

Het recept 'Huzarensalade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yulia Furman | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Huzarensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • ThomEindelijk een goed recept voor een klassieke huzarensalade met rundvlees. De bietjes laat ik zelf het liefst achterwege, maar verder is dit een erg goed recept met de juiste verhoudingen tussen aardappel, rundvlees, appel, augurk en zilveruitjes. Bedankt!

    reageren

  • EefLekker!

    reageren

  • SuzeAls je niet al te veel uitschiet met de mayonaise, dan is zo'n huzarensalade dus eigenlijk gewoon en gezond recept, of zie ik het verkeerd?

    reageren

  • HenkJe kunt het vlees ook vervangen door stukjes zure haring.

    reageren