Pastasalade van penne alla caprese

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g penne rigate
  • 500 g verse, stevige, zoete tomaten, in plakjes of blokjes
  • 400 g mozzarella van buffelmelk, in plakjes of blokjes
  • handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie

Bereiden

Kook de pasta: breng 4 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg 4 eetlepels zout toe als het water kookt en leg het deksel er weer op. Doe de pasta erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Kook de pasta al dente en giet hem af in een vergiet.

Doe de plakjes tomaat en mozzarella samen met de basilicumblaadjes en knoflook in een grote schaal, waar ook de pasta in moet als die gekookt is. Voeg de olijfolie en ½ theelepel zout toe en meng goed. Meng de pasta met een houten vork grondig door de tomaten en mozzarella, zodat alle pasta met saus bedekt is.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade van penne alla caprese' is afkomstig uit het kookboek...

Una bella spaghettata

Nikko Amandonico

In Napels is iedereen een expert op het gebied van eten en helemaal op het gebied van de vele verschillende pastagerechten. Iedereen weet precies hoe je een pasta... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (28 stemmen)

Pastasalade recept tips

Reacties op dit recept

  • IlseIdeaal voor een warme vakantiedag, makkelijk en lekker.

    reageren

  • Gert4 eetlepels zout?

    • redactie okoko receptenVoor het koken van pasta gebruik je per 100 gram pasta 1 liter water. Als het water kookt, voeg je per liter water 10 gram zout toe, in geval van 4 liter water dus 40 gram zout.

    reageren

  • cobyDat viel mij ook op 4 eetlepels zout! Moet het olie zijn wellicht?

    • redactie okoko receptenHet toevoegen van olie aan het kookwater voor pasta om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven is tamelijk zinloos. Olie drijft immers op water.

    reageren

  • freOmdat we ongemerkt allemaal veel te veel zout eten kan je het gerust weglaten of hooguit een snufje aan het water toevoegen. De saus heeft toch ook al zout en pit en smaak?

    reageren

  • TonWat een leuke pastasalade als variant op de salade caprese. Ga hem morgen meteen maken.

    reageren

  • MiekeLekkere zomerse salade bij bijv. bbq. Als ik deze pastasalade maak kook ik de pasta in kippenbouillon (blokjes) met wat zout. Geeft net extra lekkere smaak. I.p.v. zout door de olijfolie breng ik liever de tomaatjes (ik gebruik cherrytomaatjes) eerst op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen.

    reageren