Una bella spaghettata

In Napels is iedereen een expert op het gebied van eten en helemaal op het gebied van de vele verschillende pastagerechten. Iedereen weet precies hoe je een pasta met ragout moet maken, hoewel de meningen over de bereidingswijze nog wel eens verschillen. Eén ding staat als een paal boven water: zonder een goed bord pasta - una bella spaghettata - is de dag niet compleet. Ga op bezoek bij padre Pasquale in het klooster Sant'Angelo in Palco, bij de visser Vincenzo en zijn familie in het vissersplaatsje Licola net buiten Napels en bij signora Immacolata in de legendarische Spaanse wijk in het centrum van Napels en ontdek hoe er bij hen thuis wordt gekookt. Dit zijn maar een paar voorbeelden van alle mensen die door de auteurs in Napels bezocht zijn om de echte Napolitaanse keuken te ontdekken. De passie voor de stad Napels en haar keuken loopt als een rode draad door dit boek. Je vindt een mix van oude en nieuwe gerechten, die één ding gemeen hebben, ze zijn gemakkelijk te bereiden - én ze zijn geweldig lekker!

AuteurNikko Amandonico

UitgeverijTirion Uitgevers

  • Hardcover
  • 170 pagina's
  • ISBN 9789043910361

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over pasta