Pastasalade met tonijn en sperziebonen

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen, afgehaald en in korte stukjes gesneden
  • 300 g penne rigate
  • 125 ml olijfolie
  • 250 g tonijnsteak, in dikke repen
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiden

Kook de sperziebonen 1-2 minuten in een grote steelpan met ruim kokend water - of tot ze gaar maar nog knapperig zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en spoel ze af onder koud water. Laat ze uitlekken en doe ze in een kom.

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten kokend water. Giet de pasta af, spoel hem af onder koud water af en laat hem goed uitlekken. Doe de pasta bij de bonen in de kom.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak de tonijn met de ui rondom op laag vuur net gaar. Roer het tonijnvlees voorzichtig, zodat het niet uiteenvalt. Voeg de azijn toe, zet het vuur hoog en bak het geheel kort tot de azijn iets is ingekookt en de tonijn licht bedekt. Doe de tonijn en ui in een kom.

Schep de sperziebonen, pasta, tonijn en ui en de rest van de olie door elkaar; voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de salade afkoelen.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade met tonijn en sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...

Voorgerechten

diverse auteurs

In dit boek vind je het ideale voorgerecht, of je nu een soep of een salade wilt serveren, een pastagerecht of een hartige taart. Van eenvoudig en informeel... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Pastasalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!