Rijstsalade met spruitjes en groene kruiden

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g (zilvervlies)rijst
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 10 radijzen, schoongemaakt
  • sap van 1 citroen
  • ½ bosje munt, gesnipperd
  • ½ bosje basilicum, gesnipperd
  • ½ bosje peterselie, gesnipperd
  • 1 granaatappel

Bereiden

Kook de rijst gaar. Giet af en laat afkoelen.

Doe de ui met de azijn in een vijzel en stamp tot een papje. Roer er de olijfolie door. Houd apart.

Hak de spruitjes en de radijzen grof en meng ze met het citroensap en wat zout.

Meng de groene kruiden door de rijst. Doe er de groenten en de ui met olie en azijn bij.

Halveer de granaatappel en tik met een houten lepel tegen de buitenkant. Vang de pitjes op in een kom. Roer de pitjes door de salade vlak voor het serveren.

Kookboek

Het recept 'Rijstsalade met spruitjes en groene kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Feel good met weightwatchers

Hilde Smeesters

'Feel good met weightwatchers' geeft je op een eenvoudige manier inzicht in de dimensies EET, BEWEEG en LEEF en hun onderlinge samenhang. Met 150 recepten... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Rijstsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!