Waldorfsalade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 rode appels, in dunne schijfjes
  • 60 ml citroensap
  • 5 stengels bleekselderij, in grove stukken
  • 100 g walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • voor de mayonaise
  • 2 eidooiers
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 180 ml olijfolie

Bereiden

Maak eerst de mayonaise. Meng de eidooiers, het citroensap en de mosterd in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Laat de motor draaien en voeg de olie in een dunne, geleidelijke straal toe; laat de motor draaien tot het mengsel dik wordt. Voeg zo nodig 1 eetlepel warm water toe om de mayonaise te verdunnen.

Meng de schijfjes appel in een grote kom met het citroensap, de bleekselderij, walnoten en mayonaise.

Extra benodigd

Blender of keukenmachine

Opmerking

Waldorfsalade, een kenmerkend gerecht uit de keuken van het wereldberoemde New Yorkse Waldorf-Astoriahotel, werd in het begin van de twintigste eeuw bedacht, en bleek zo populair dat het gerecht al snel in keukens overal in Amerika werd bereid.

Kookboek

Het recept 'Waldorfsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Salades

diverse auteurs

'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Waldorfsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • annaDeze Waldorfsalade kreeg ik vanmorgen bij mijn mail. Lijkt me verrukkelijk, ga de salade vanavond maken. Met dit mooie weer kan je lekker buiten eten. Hartelijk dank voor dit recept, vriendelijke groet Anna.

    reageren

  • DaphneToevallig gister gemaakt, maar met wat extra's: soya in kerrie gebakken (even laten afkoelen) en ananas. Heerlijke salade voor een zwoele zomeravond!

    reageren

  • anjaHmmmmmm ga hem meteen proberen!

    reageren