Waldorfsalade
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 rode appels, in dunne schijfjes
- 60 ml citroensap
- 5 stengels bleekselderij, in grove stukken
- 100 g walnoten, geroosterd en grof gehakt
- voor de mayonaise
- 2 eidooiers
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel dijonmosterd
- 180 ml olijfolie
Bereiden
Maak eerst de mayonaise. Meng de eidooiers, het citroensap en de mosterd in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Laat de motor draaien en voeg de olie in een dunne, geleidelijke straal toe; laat de motor draaien tot het mengsel dik wordt. Voeg zo nodig 1 eetlepel warm water toe om de mayonaise te verdunnen.
Meng de schijfjes appel in een grote kom met het citroensap, de bleekselderij, walnoten en mayonaise.
Extra benodigd
Blender of keukenmachine
Opmerking
Waldorfsalade, een kenmerkend gerecht uit de keuken van het wereldberoemde New Yorkse Waldorf-Astoriahotel, werd in het begin van de twintigste eeuw bedacht, en bleek zo populair dat het gerecht al snel in keukens overal in Amerika werd bereid.
Kookboek
Het recept 'Waldorfsalade' is afkomstig uit het kookboek...
Salades
diverse auteurs
'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder
© De Lantaarn