Witlofsalade met appel

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 14 blaadjes witlof
  • 1 groene appel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels tuinkers
  • 4 eetlepels bieslook, gehakt
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels notenolie (walnoten- of arganolie)
  • 12 mooie blaadjes rood- of witlof, ongeveer even groot

Bereiden

Snijd de witlof, appel en bleekselderij in kleine blokjes (brunoise). Meng met de crème fraîche, de tuinkers en het bieslook. Roer het citroensap en de notenolie erdoor. Schep de witlofsalade in de blaadjes roodlof.

Kookboek

Het recept 'Witlofsalade met appel' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine vegetarische keuken

diverse auteurs

De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Witlofsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • stijntjeEen heerlijke salade, ga ik zeker regelmatig maken!

    reageren