Witlofsalade met mandarijn en walnoten

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 middelgrote stronken witlof
  • 2 eetlepels acaciahoning
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • sap van 1 sinaasappel
  • 4 mandarijntjes, in partjes
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 16 walnoten
  • bieslook

Bereiden

Neem enkele blaadjes witlof voor de versiering en leg apart. Snijd de stronkjes witlof daarna in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes.

Meng de reepjes witloof met de honing, de yoghurt en het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de mandarijnpartjes met het witlof.

Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelschilfers.

Verdeel de witlofsalade over de borden en strooi er de walnoten en amandelschilfers over. Versier met de blaadjes witloof en bieslook.

Kookboek

Het recept 'Witlofsalade met mandarijn en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Beauty Food

Lesley-Ann Poppe

'Eet je mooi', dat is het credo van Lesley-Ann Poppe. Want onze voeding beïnvloedt onze fysieke schoonheid. Uiterlijke schoonheid begint vanbinnen, letterlijk... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Witlofsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!