Guacamole

  • 1 portie
  • 10 min
  • waardering 8,3
  • Sauzen / dips
  • Mexicaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado's
  • 1 groene Spaanse peper, fijngesneden
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 tomaat, ontveld, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • sap van ½ limoen

Bereiden

Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork. Bewaar de pitten. Meng de rest van de ingrediënten met 1 theelepel zout door de avocadopuree. Stop de pitten in de tapenade om verkleuring te voorkomen. Haal ze er weer uit vlak voor je de guacamole serveert.

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Guacamole recept tips

Reacties op dit recept

  • WesselienHeerlijk, je vergeet spontaan ooit nog een zakje mix te kopen.

    reageren

  • JohanPrima recept, gewoon doen.

    reageren

  • stansHeerlijk, en het is nog niet eens ingetrokken.

    reageren

  • RitaErg lekker, ook met bleekselderie.

    reageren