Piri-piri

  • 100 ml
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 gedroogde chilipepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 citroenen
  • 1 eetlepel zout
  • 1 laurierblaadje
  • olijfolie

Bereiden

Maal de pepers in een vijzel. Snijd de knoflook fijn en knijp de citroenen uit. Meng alle ingrediënten goed.

Extra benodigd

Vijzel

Hete pepers

De schaal van Scoville meet hoe scherp pepers zijn. De waarden op de schaal worden bepaald door de hoeveelheid capsaïcine (de stof die het branderige gevoel op je tong veroorzaakt) of verwante stoffen die de pepers bevatten.

Opmerking

'Piri-piri is een veelgebruikte pikante Portugese saus, die vernoemd is naar de gelijknamige peper. De saus wordt voor van alles en nog wat gebruikt. Het is best pittig dus je kunt piri-piri het beste ergens bij eten, maar zo op een stukje brood is het ook erg lekker.' - Ramon Brugman

Kookboek

Het recept 'Piri-piri' is afkomstig uit het kookboek...

Masterclass Dips

Ramon Brugman

In 'Masterclass Dips' laat Ramon Brugman met recepten uit meer dan twintig landen zien dat je met dips eindeloos kunt variëren: van bekende klassiekers als tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot vernieuwende recepten zoals... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!