Hummus van cannellinibonen

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 blikken cannellinibonen
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • geroosterde sneetjes boerenbrood

Bereiden

Laat de bonen uitlekken. Verwarm ze met het citroensap in een steelpan tot ze lauw zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Voeg een scheut olijfolie toe en stamp de bonen tot een dikke puree.

Serveer deze hummus als beleg op geroosterde sneetjes boerenbrood, met een beetje grof gemalen zwarte peper erover.

Kookboek

Het recept 'Hummus van cannellinibonen' is afkomstig uit het kookboek...

Fingerfood

diverse auteurs

In dit boek vind je tal van ideeën voor fingerfood waarmee je bij elke gelegenheid goed voor de dag zult komen. Lichte, elegante hapjes of een maaltijd in het... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Hummus recept tips

Reacties op dit recept

  • AnneBeetje droog - werkt veel beter als je er een paar lepels tahin aan toevoegt. Lekker ook met wat heel fijn gehakte peterselie.

    reageren

  • BrunoDit recept zou eigenlijk puree of pasta van cannellinibonen moeten heten, aangezien er geen kikkererwten bij zitten. 'Hummus' is Arabisch voor... kikkererwt.

    reageren