Pastasaus: alla marinara

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 100 ml rode wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 g rijpe tomaten, in stukjes
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 500 g gemengde zeevruchten
  • handje basilicum, kleingesneden
  • handje oregano, kleingesneden

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook even aan.

Roer de wijn, tomatenpuree, tomaten en ketchup erdoor en laat 10 minuten sudderen.

Schep de zeevruchten en de kruiden erdoor en laat deze nog ca. 5 minuten meestoven. Serveer met luiguine of maak er lasagne van.

Kookboek

Het recept 'Pastasaus: alla marinara' is afkomstig uit het kookboek...

100 Pastasauzen

Thea Spierings

Pasta is de ideale maaltijd. Makkelijk met een snelle saus doordeweeks, bijzonder als je het zelf maakt en serveert tijdens een diner en perfect met een saus uit de... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Pastasaus recept tips

Reacties op dit recept

  • ArjenZelfs de kinderen zaten te smullen...

    reageren