Caesardressing

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Sauzen / dips
  • Amerikaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eidooier
  • 4 ansjovisfilets in olijfolie
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 snufjes piment
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 100 ml vloeibare room
  • 2 eetlepels sherryazijn

Bereiden

Pel de knoflook en snijd fijn. Meng de eidooier met de knoflook en de ansjovis in de blender.

Voeg de Parmezaanse kaas, het piment, de olijfolie, de worcestersaus, de room en de sherryazijn toe. Blijf mixen tot je een gladde saus hebt. Breng ten slotte op smaak.

De saus is 1 dag koel houdbaar in een schone, afgesloten vershouddoos. Serveer koud.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Caesardressing' is afkomstig uit het kookboek...

Het kleine boek voor sauzen

Thomas Feller

Met 'Het kleine boek voor sauzen' heb je een praktische handleiding in huis en doorgrond je de anatomie van uiteenlopende sauzen, fonds en bouillons, klassiekers als béarnaise, hollandaise en crème anglaise. Van hartig tot zoet... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!