Thaise barbecuesaus (nam jim)

  • 1 pot saus
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Sauzen / dips
  • Thais
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 ml wittewijnazijn
  • 450 g suiker
  • 3 grote rode chilipepers
  • 6 teentjes verse knoflook
  • 8 stengels verse koriander met wortels

Bereiden

Verwarm 400 ml water met de azijn en de suiker en laat het koken tot de suiker is opgelost.

Hak de chilipepers, de knoflook en de koriander fijn. Stamp ze in een vijzel tot pasta. Meng de pasta met de azijn in een pan en laat de saus 20 minuten op een laag vuur pruttelen tot ze de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met een snufje grof zeezout.

Doe de saus warm in flessen en sluit ze goed af. Laat ze omgekeerd afkoelen. Deze saus kan een paar weken bewaard worden in een kelder of koele berging.

Kookboek

Het recept 'Thaise barbecuesaus (nam jim)' is afkomstig uit het kookboek...

BBQ, de outdoor cooking bijbel

Peter de Clercq

In 'BBQ, de outdoor cooking bijbel' deelt Peter De Clercq recepten die iedereen op de barbecue kan klaarmaken. Daarnaast gunt hij een blik in de keuken van... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!