Tzatziki

  • 3 kommetjes
  • 10 min
  • waardering 8
  • Sauzen / dips
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g dikke schapenyoghurt
  • 1 grote komkommer (ca. 350 g), geschild, geraspt en uitgeknepen
  • 1 eetlepel platte peterselie, zonder steeltjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • 1½ eetlepel witte azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngeraspt

Bereiden

Doe de yoghurt, komkommer, peterselie en dille in een kom en schep voorzichtig door elkaar.

Nu moet je de smaken geleidelijk opbouwen. Schep eerst de azijn en olijfolie met 2 snufjes zout en 15 draaien witte peper uit de molen erdoor. Voeg eventueel nog azijn of zout toe. Breng verder op smaak met knoflook. Maar let op: de smaak van de knoflook wordt sterker in de koelkast, dus minder is meer.

Kookboek

Het recept 'Tzatziki' is afkomstig uit het kookboek...

Mr Wilkinson's favoriete groenten

Matt Wilkinson

De Australische chef-kok Matt Wilkinson selecteerde voor dit prachtige kookboek de 24 lekkerste groenten. In Wilkinson's menu's krijgen groenten de hoofdrol... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!