Sjalotten-sojasaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Sauzen / dips
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 ml olijfolie
  • 4 bananensjalotten, gesnipperd
  • 60 ml ketjap manis

Bereiden

Verhit de helft van de olijfolie in een sauspan. Bak de sjalot glazig.

Voeg de overige olijfolie en de ketjap toe en laat met 10 procent inkoken.

Lekker bij: groente, vlees, gevogelte, wild. Bewaaradvies: 2 dagen in de koeling.

Kookboek

Het recept 'Sjalotten-sojasaus' is afkomstig uit het kookboek...

Sausbijbel

Julius Jaspers

Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in 'Sausbijbel' aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap-fotografie zien hoe zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en... lees verder

© Carrera culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • PhilippeDe olie mengt zich niet met de ketjap, dus mislukt ...

    reageren