Bloemkoolsoep

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,2
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 215 kcal
  • 6 g eiwit
  • 18 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 theelepels tijm
  • 1 liter kruidenbouillon of kippenbouillon
  • 1 eidooier
  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bloemkoolroosjes en de blokjes aardappel met de tijm erdoor en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook de bloemkool in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde soep.

Klop in een kom de eidooier los met de slagroom en roer er enkele lepels hete soep door. Voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe en warm de soep nog heel even door tot de soep nog iets dikker wordt, maar laat de soep niet meer koken. Voeg zout, peper en wat nootmuskaat naar smaak toe.

Schep de bloemkoolsoep in mooie kommen en strooi de kaas en peterselie erin.

Bron

Het recept 'Bloemkoolsoep' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: HandmadePictures | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (23 stemmen)

Bloemkoolsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • PetuWanneer moet de tijm erbij?

    • InekeTegelijk met de bloemkool en de aardappel, zo staat het ook beschreven. Succes en laat het je smaken !

    reageren

  • carlaCulinair soepje! Ik heb in plaats van slagroom een pakje Oat cream (haver-room) gebruikt.

    reageren

  • JaperHeerlijke soep! Alleen dekt de vlag de lading niet: in plaats van simpelweg 'Bloemkoolsoep' had dit recept beter 'Heerlijk romige bloemkoolsoep in een handomdraai' kunnen heten...

    reageren

  • KateErg lekkere bloemkoolsoep, een blijvertje!

    reageren

  • BasOnwijs!!! Heerlijke maaltijd soep.

    reageren

  • betskeTijm: vers of gedroogd?

    reageren

  • Gerard Ja, heerlijk. Ik voeg zelf nog wat Glarus-strooikaas toe (maar daar ben ik dan ook verzot op) en pureer niet alle roosjes. Voor het oog is de soep m.i. veel spannender met wat hele bloemkoolroosjes.

    reageren

  • MHeerlijke soep. Onze jongens houden niet zo van bloemkool maar dit vonden ze erg lekker.

    reageren

  • mathildaMijn man gaf mij een 10 voor de soep, dat is natuurlijk niet zo moeilijk met dit recept. Zeker voor herhaling vatbaar.

    reageren

  • Leontine In plaats van room gebruik ik sojaroom light. Hetzelfde resultaat en je proeft de sojasmaak niet tot nauwelijks. Doe ik ook met roomsausjes. Voor wie op de pondjes wil letten. :)

    reageren

  • AnnelotHoelang kan je deze soep bewaren?

    reageren

  • FernandoHeerlijke soep! Hoe lang zou je dit in de koelkast kunnen bewaren? Er zit een ei-dooier in namelijk, en ik heb zoveel over.

    reageren

  • carlaIk heb de tijm in gedroogde vorm meteen bij de blokjes aardappel en bloemkoolroosjes gedaan. Als extra nog een klein koffielepeltje(espesso) mierikswortel erdoor heen gedaan. Vond het anders een tikje te flauwig. Mosterd zou ook goed kunnen, denk ik ik, maar allemaal wel voorzichtig om de bloemkoolsmaak niet 'weg te drukken'. Bon Appetit.

    reageren

  • MoniqueMet kerst gemaakt als voorgerecht. Het viel heel erg in de smaak! Deze maak ik vaker!

    reageren