Courgettesoep

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 120 kcal
  • 5 g eiwit
  • 8 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 200 ml melk

Bereiden

Fruit de courgette en ui zachtjes aan in de hete olie. Voeg de bouillon en de pesto toe en kook de courgette in ca. 8 minuten zachtjes gaar.

Pureer de courgette met het vocht met de staafmixer tot een gladde soep en meng de melk erdoor. Warm de soep nog heel even door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang voor een vegetarische variant de kippenbouillon door groentebouillon.

Bron

Het recept 'Courgettesoep' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: denio109 | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (104 stemmen)

Courgettesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • TaniaDe soep bereid zoals in de variatietip is vegetarisch en vreselijk lekker.

    • EllyDe soep exact gemaakt als in het recept beschreven: HEERLIJK!!

    reageren

  • wendyOok heel lekker met een wortel en blauwschimmelkaas erdoor, maakt het geheel iets pittiger.

    reageren

  • NietsOok heerlijk met een teentje knoflook, een fijngesnipperd spaans pepertje, wat fijngesneden basilicum en peterselie. Als je dan nog een paar eetlepels creme fraiche toevoegt wordt de soep heerlijk romig. Overigens ook wel eens gemaakt met een deel tomaten erbij, heel verrassend van smaak...

    reageren

  • marianOok erg lekker met kerriepoeder of kerriemasale.

    reageren

  • YvonneKan ook prima met rode pesto bereid worden.

    reageren

  • estherPas op met zout! Met de pesto wordt het ook al zout.

    reageren

  • LoesLekker met stukjes gerookte zalm of garneren met een paar in knoflook gebakken garnalen.

    reageren

  • InekeOok lekker met witte wijn, na het fruiten blussen met een glas droge witte wijn, geen pesto, wel wat zure room of Griekse yoghurt.

    reageren

  • TwanLaatst voor meerdere personen gekookt: 1,5 liter kippensoep met een bouillonblokje als basis gebruikt. Overige ingrediënten keer 3 gedaan. Maar in plaats van 600 ml melk 400 ml genomen en 125 gram creme fraiche toegevoegd. Superlekker!

    reageren

  • henrietteAlleen bouillon, en wat room. Klein lepeltje mosterd ook lekker.

    reageren

  • TwanAls basis een zakje groentesoep gemaakt van 1 liter. Verder een wortel, knoflook en paprika toegevoegd. Tevens een half potje tomatentapenade, peterselie en verse basilicumblaadjes. Na het pureren nog wat melk, een half potje creme fraiche en een klein lepeltje honingmosterd. Een zeer verrassende en overheerlijke soep! Voordeel pureren: kinderen eten de soep en vragen zich niet af of ze de groente lusten.

    reageren

  • leonieHeerlijk recept, vooral met de gerookte zalm, ga ik snel proberen.

    reageren

  • GerardIk heb deze soep gemaakt met groentebouillon voor 30 man, ze vonden het heerlijk. Mijn dank is groot.

    reageren

  • FredyHeerlijke soep, had 'm vroeger in Frankrijk gegeten met heeeeel veeeel courgette. Heb er nu dus ook 4 courgettes in gedaan en dan wordt het een lekkere dikke maaltijdsoep. De pesto vond ik zelf wat overheersend en zal de volgende keer in eerste instantie wat minder in doen.

    reageren

  • geaIk had in mijn tuintje een paar gigantische courgettes, dus op zoek naar een recept en hier uit gekomen. De kids vonden het heerlijk en ik ga het zeker nog een keer maken. De rest van de courgettes moeten toch ook verwerkt worden.

    reageren

  • KimIk ga het recept nu maken! Laten we hopen dat het lekker wordt! Een tip: doe room ipv melk dat maakt het lekkerder!

    reageren

  • riaIk vindt het een verukkelijke soep, heb hem menig maal gemaakt. En dan samen met stokbrood met kruidenboter. Heerlijk...

    reageren

  • SjifraHeerlijk recept! Ik heb zelf met het opdienen wat creme fraiche erbij geserveerd.

    reageren

  • yvonneIk doe in de courgettesoep altijd wat chilliflakes en een grote schep mosterd. Op het laatst wat lenteui en wat koffiecreamer.

    reageren

  • MerlooUi gefruit in 2 eetlepels spekvet, courgette en geraspte wortel en flink wat knoflook toegevoegd. 750 ml kippenbouillon, groente gaar koken, 30 gram Bleu d`auvergne (kaas), basilicum en maggiplant fijnsnijden en toevoegen, soep niet gepureerd maar iets gebonden met cornstarch. Peper naar smaak. Zalig soepje!

    reageren

  • HelmaKan ik deze soep ook invriezen?

    reageren

  • johannaIk doe altijd magere kruidenkaas erbij, en basilicum, thijm, oregano en bospaddenstoelbouillon, zo wordt de soep lekker pittig, en de staafmixer erdoor natuurlijk.

    reageren

  • hanniIk maak het heel vaak, je kunt hetzelfde met broccoli doen. De kleinkinderen zijn er dol op en maken het nu al zelf, het recept is al wijdverbreid. Ik doe eerst nog wat kleingesneden ham of gerookte zalmsnippers, dan de soep en daarna nog een eierlepeltje creme fraiche en dan is het een feestelijke soep.

    reageren

  • elisabethHoi, ik heb deze soep letterlijk 5 minuten geleden gemaakt, en ik moet zeggen dat hij heerlijk is. Hmmmm, echt lekker. Ik ga nu verder met eten, groetjes

    • TinyIk ook... wij zitten nou te smullen met een lekker sneetje bruin met kruidenboter.

    reageren

  • vKokosmelk ipv melk en op het laatst platte peterselie. Een uitje in combinatie met knoflook erbij maakt het pittiger. Ipv kippenbouillon heb ik knoflook en kruidenbouillon gebruikt van Zonnatura.

    reageren

  • LucieIk heb er twéé courgettes ingedaan: ik houd van dikke soep! Ook ik heb room in plaats van melk gebruikt, véél beter! En natuurlijk een teentje knoflook! Heerlijk groen soepje met stokbrood natuurlijk!

    reageren

  • VroniIk heb ook de courgettesoep gemaakt met groene pesto. Hij is heerlijk, moet de volgende keer iets minder water gebruiken.

    reageren

  • EstherOok heerlijk met geraspte pecorino-kaas erover.

    reageren

  • idaHeerlijke soep. Gemaakt zoals aangegeven! Tip(je): de soep een dag van te voren maken, dan is de smaak veel romiger en voller. Super lekker

    reageren

  • LindaSuper lekker!! En goed ontvangen bij mijn gasten!! Ik maak het nu voor de 4e keer!!

    reageren

  • JoskaWat een lekker soepje zeg, ik wou dat ik dit recept veel eerder had ontdekt...

    reageren

  • MarloesZojuist de soep gemaakt (4 pers, kippenbouillon) met 2 courgettes, teentje knoflook, 1 ui, 1 wortel, 1 lenteui, 2 zongedroogde tomaatjes, 1 theelepel pesto, 2 theelepels sambal badjak, 2 theelepels mosterd, peper, verse basillicum en 200 ml crème fraiche i.p.v. melk. Wordt zo licht pittig, romig en wat dikker.

    • LucieEén vraagje: pureer jij je soep dan ook? Ik zie dat je er o.a. ook wortelen in doet en gedroogde tomaatjes? Want daar zie je dan niets meer van terug, toch?

    reageren

  • JannieIk heb er nog kleine sneetjes Friese droge worst aan toegevoegd. Verrukkelijk.

    reageren

  • Annie Alle reacties zitten lezen, ik heb de soep al verschillende keren gemaakt en altijd om van te smullen, en als je het zo leest kan je alle kanten op, het is maar net wat jou smaak is. Maar inderdaad, het is een veelzijdige soep.

    reageren

  • RienDeze courgettesoep gemaakt met 2 groentebouillonblokjes. Ipv melk 100 crème fraîche. Ook een halve oranje paprika erbij. Geen groene pesto. Op het laatst 2 zoetjes erbij gedaan. Compliment gekregen van mijn partner.

    reageren

  • WilmaZojuist courgettesoep gemaakt zoals recept met toevoeging van een prei en aardappel. Heerijke soep, echt een aanbeveling!

    reageren

  • nellyWe hebben heerlijk gegeten. Echt lekker.

    reageren

  • GerjaIk maak hem regelmatig en vervang dan de groene door rode pesto, ook heerlijk. Het is een aanrader.

    reageren

  • TheiIk kreeg de soep gewoon van de buren. En lekker !!!

    reageren

  • Marianneik maak deze soep al geruime tijd, omdat mijn man zelf courgettes verbouwt op z'n groentetuin; ik voeg wel tijdens het fruiten van de groente en ui een (paar) teentje(s) knoflook toe wat een extra pittige smaak geeft. Heerlijk tijdens de lunch!!

    • betskeMaak je ook courgettejam en courgettebrood? Doen wij, omdat wij ook zelf courgettes verbouwen! Vooral de jam is heerlijk.

    reageren

  • SharonHeerlijk recept! Zelf gemaakt met 1,5 courgette voor een iets dikkere maaltijdsoep. Lekker met wat boerenbrood met kruidencreme!

    reageren

  • ChristaHeerlijk soepje. Net gemaakt met eigen gemaakte pesto en op het laatst nog een klein beetje citroensap toegevoegd.

    reageren

  • InekeDe courgettesoep gemaakt met een klein pakje kokosmelk en 200 ml water en kip bouillonblokje op smaak maken met wat peper. Lekkerder kan niet.

    reageren