Courgettesoep met chilipeper-crostini's van The River Cafe

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 kg middelgrote courgettes, geschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml kippenbouillon of water
  • 175 ml slagroom
  • 1 klein bosje basilicum, fijngehakt
  • 1 klein bosje gladde peterselie, fijngehakt
  • 120 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • voor de crostini
  • 6 sneetjes ciabatta, in een vierkant gesneden
  • 115 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 1 verse rode chilipeper, van zaadjes ontdaan
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Snijd de courgettes in de lengte in kwarten, en vervolgens in 2½ cm lange stukjes. Verwarm de olie in een sauspan met dikke bodem en fruit de knoflook en courgette ongeveer 25 minuten, of tot de courgette bruin en heel zacht is. Voeg zout, peper en bouillon toe, laat alles een paar minuten zachtjes pruttelen en neem de pan van het vuur.

Pureer driekwart van de courgette in de foodprocessor. Doe de courgette terug in de pan en voeg slagroom, basilicum, peterselie en Parmezaanse kaas toe. Warm de courgettesoep weer op.

Rooster intussen het brood aan beide zijden. Meng olijven, chilipeper en olijfolie en besmeer de sneetjes brood er dik mee. Serveer de courgettesoep en geef de crostini er apart bij.

Extra benodigd

Foodprocessor

Kookboek

Het recept 'Courgettesoep met chilipeper-crostini's van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

Proef Londen

Terence Conran & Peter Prescott

'Proef Londen' is een reisgids, een eetgids, een leesboek en ook een kookboek. En dat is een mooie combinatie! Alle restaurantjes, culi-markten, eetwinkels en cafés... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (46 stemmen)

Courgettesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • ConnyI.p.v. Parmezaanse kaas puntjes smeerkaas, bv le vache qui rit toevoegen en de room verminderen.

    reageren

  • inekeErg lekker, hoewel calorierijk, dus iets minder slagroom gebruiken. Simpeler is de broodjes te besmeren met tapenade.

    reageren

  • MiekeGisteren zelf lekkere courgettesoep gemaakt met kippenbouillon, courgettes, ui, en champignons. Heerlijk! Afgewerkt met klein lepeltje Boursin met peper. Klein beetje kippenvlees in gemixt en wat oestersaus en sweet chilisaus toegevoegd. Groetjes Mieke

    reageren

  • veraIndien er groentebouillon gebruikt wordt i.p.v. kippenbouillon kan dit als vegetarisch beschouwd worden

    reageren

  • K.M.Vera, dat hangt ervan af of je de bouillon zelf maakt. Maggi heeft echter vegetarische groentebouillon. Dit even ter informatie. Krienai

    reageren

  • GerEr staat dat je 3/4 van de courgettes moet pureren, maar wat doe je dan met het overgebleven kwart? En 500 ml kippenbouillon, is dat niet wat weinig?

    reageren