Komkommersoep met yoghurt en garam masala

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 komkommers
  • 3 g ingelegde citroen
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 120 ml room
  • 2 g garam masala
  • 1 bosje verse munt, fijngehakt

Bereiden

Doe twee geschilde komkommers in een elektronische sapcentrifuge. Snijd de derde komkommer in dobbelsteentjes en meng met de ingelegde citroen. Doe het komkommersap, de yoghurt, de room en de garam masala in een grote kom en roer alles goed om. Dek de soep af en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.

Verdeel de fijngesneden komkommer onder vier diepe borden of soepkommen en overgiet met de gekoelde soep. Garneer met fijngehakte muntblaadjes.

Extra benodigd

Sapcentrifuge

Variatietip

De garam masala kunt u vervangen door komijn.

Kookboek

Het recept 'Komkommersoep met yoghurt en garam masala' is afkomstig uit het kookboek...

Een snuifje kruiden

Benjamin Collombat

Met kruiden en specerijen geeft u uw recepten een aparte finishing touch. In dit smaakvolle boek deelt Benjamin Collombat, gedreven en enthousiaste chef van... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Komkommersoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!