Bloody Mary soep

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kg tomatenblokjes uit blik
  • 100 ml wodka
  • 1 eetlepel tabasco
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • sap en de geraspte schil van 1 biologische limoen

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 10 minuten, roer regelmatig. Voeg de tomatenblokjes, 250 ml water en een beetje zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de wodka, tabasco en worcestersaus toe. Proef of de soep goed op smaak is. Schenk het limoensap erbij en bestrooi met limoenschil vlak voor het serveren.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Bloody Mary soep' is afkomstig uit het kookboek...

Soep

Anne-Catherine Bley

Soep is een van de makkelijkste en meest troostrijke gerechten die je kunt bereiden. Overal ter wereld maken soepen deel uit van het culinaire repertoire en de mogelijkheden qua ingrediënten zijn dan ook eindeloos verrassend. In 'Soep' vind je 33 recepten... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!