Kervelsoep

  • 8 personen
  • 50 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 liter groente- of kippenbouillon
  • 1 ui, in grove stukken
  • 5 middelgrote courgettes, in grove stukken
  • 2 preien, alleen het groen, in stukken
  • 2 bosjes kervel
  • voor erbij
  • soepballetjes, gekookt
  • extra kervel

Bereiden

Breng alle groente behalve de kervel samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat 30 minuten koken op hoog vuur.

Haal de pan van het vuur en voeg de kervel toe.

Pureer de soep tot een glad geheel. Zeven hoeft niet, een beetje textuur is juist lekker in deze soep. Breng op smaak met zwarte peper.

Serveer met soepballetjes en plukjes kervel.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Kervelsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Soepbijbel

Heleen Timmermans

In 'Soepbijbel' vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!