Mosselsoep met kerstomaatjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 1 blik pomodorini kerstomaten (400 g)
  • een handvol salie
  • 2 potjes Elvea pomo e legumi 100 g
  • 200 ml witte wijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 500 g mosselen
  • een handvol platte peterselie

Bereiden

Zet de ui, knoflook en chili aan in een beetje olijfolie en stoof glazig.

Voeg de bleekselderij toe, samen met de pomodorini en de salie. Bak 5 minuten en voeg de pomo e legumi toe, samen met de witte wijn en de bouillon. Kruid met peper en zout en gaar 20 minuten.

Voeg de gewassen mosselen toe en gaar deze tot de schelpen mooi openstaan. Werk af met platte peterselie en serveer.

Kookboek

Het recept 'Mosselsoep met kerstomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...

Italia al pomodoro

Harry Belmans

In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. En het hoeven zeker niet altijd verse tomaten te zijn om smakelijke gerechten op je bord te toveren. De overheerlijke... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!