Pastinaaksoep met broccoli

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8,2
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 196 kcal
  • 8 g eiwit
  • 11 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 4 pastinaken: 3½ geschild en in grove stukken gesneden, ½ in dunne repen geschaafd en apart gehouden
  • 400 g broccoliroosjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 900 ml groentebouillon
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 2-3 minuten.

Doe de grof gesneden pastinaken (houd de dunne repen apart), broccoli en knoflook erbij en schep om. Schenk de bouillon erover, breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen (of tot de pastinaak gaar is). Haal van het vuur.

Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot je een gladde soep hebt.

Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de achtergehouden repen pastinaak tot ze knapperig en goudkleurig zijn.

Schenk de soep, indien nodig, terug in de pan en maal er zwarte peper over. Verhit tot de soep net weer kookt.

Haal de pan van het vuur, verdeel de soep over kommen en maak af met een paar reepjes pastinaak.

Extra benodigd

Blender of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Pastinaaksoep met broccoli' is afkomstig uit het kookboek...

Het Paleo kookboek

Daniel Green

'Het Paleo kookboek' van Daniel Green helpt je om een gezonde, natuurlijke levensstijl te krijgen. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je naast basisinformatie... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Pastinaaksoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!