Pastinaaksoep recepten
-
tip
Romige pastinaaksoep met knoflookcroutons
Vegetarisch, 30 min 7,8
-
tip
Pastinaaksoep met gember
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Geurige pastinaaksoep met linzen en pastinaakchips
Vegetarisch, 45 min 7,0
-
Kerrie-pastinaaksoep met roomkaastoastjes van Bill Granger
Vegetarisch, 50 min 8,0
-
Pastinaaksoep met appel, gerookte forel en roquefort
Vis, 25 min 7,8
-
Pastinaaksoep met broccoli
Vegetarisch, 45 min 8,2
-
Pastinaaksoep met ham
Vlees, 55 min 7,8
-
Pastinaaksoep met truffelolie en croutons
Gevogelte, 30 min 7,8
-
Wortel-pastinaaksoep met steranijs
Gevogelte, 50 min 8,3
Zie ook
Pastinaaksoep
Smoor in een soeppan een gesnipperd uitje en 500 g geschilde en in blokjes gesneden pastinaak met wat olijfolie en voeg 1-2 theelepels kurkuma, 1 liter kokend water, 2-3 theelepels zout en wat versgemalen zwarte peper toe. Kook dit alles in 10 tot 15 minuten zachtjes gaar en pureer het vervolgens met de staafmixer tot een mooi gladde en gebonden soep. Meng intussen in de keukenmachine 25 g gehakte hazelnoten met 25 g rucola, een teentje knoflook, 25 g geraspte oude kaas en ca. 100 ml geurige olijfolie tot een smeuïge rucolapesto. Serveer de pastinaaksoep in diepe borden en schep wat pesto in het midden en roer dit met een lepeltje uit tot een mooie swirl.
[ Beeld: Magdanatka | Shutterstock.com ]