Makkelijke bouillabaisse

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 500 g tomatensaus voor pasta (pakje)
  • 450 ml visbouillon (van een blokje)
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 venkel, in reepjes
  • 450 g hoki- of kabeljauwfilet (ontdooid indien diepvries)
  • handvol basilicumblaadjes, gescheurd
  • 1 theelepel sambal
  • 5 eetlepels halfvolle crème fraîche

Bereiden

Breng de pastasaus en de bouillon in een grote pan aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg de plakjes courgette en de venkelreepjes toe en laat nog 2 minuten sudderen.

Snijd de vis in stukken van 4 cm. Voeg toe aan de soep en pocheer 2-3 minuten op laag vuur tot de vis gaar is. Roer niet, dit om te voorkomen dat de vis uit elkaar valt. Roer het basilicum er voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper.

Meng vlak voor het serveren de sambal door de crème fraîche en voeg naar smaak zout toe. Serveer de soep in kommen en schep er een lepel crème fraîche op.

Kookboek

Het recept 'Makkelijke bouillabaisse' is afkomstig uit het kookboek...

Visgerechten

diverse auteurs

'Visgerechten' biedt 101 fantastische, eenvoudige of juist feestelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren - heerlijk, veelzijdig én gezond! Trakteer jezelf op... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Vissoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!