Romige witlofsoep met ham

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • olijfolie
  • ½ ui gesnipperd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 stronken witlof, in stukken gesneden
  • ½ bouillonblokje
  • 2 eetlepels Boursin light
  • 3 plakjes (schouder)ham, in kleine reepjes
  • 2 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel kerriepoeder

Bereiden

Verhit de olijfolie en fruit de ui even kort aan. Voeg een klein beetje knoflookpoeder toe en daarna direct de witlof. Roerbak deze 3-4 minuten mee.

Los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water. Voeg de bouillon toe aan de witlof. Breng aan de kook een laat nog zo'n 4 minuten doorkoken.

Giet het vocht af en houd dit even apart. Pureer de soep met een staafmixer. Doe terug in de pan. Smelt de Boursin mee en voeg de ham toe. Voeg het kookvocht beetje bij beetje toe tot je de gewenste dikte hebt.

Breng op smaak met de mosterd, kerriepoeder, peper en zout.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Romige witlofsoep met ham' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond en slank met de Foodsisters

Janneke & Amande Koeman

Met 'Gezond slank met de Foodsisters' ontdek je dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, en zelfs heel goed smaakt. Je leert lekker... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Witlofsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!