Romige wortelsoep

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 uien, gesnipperd
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kg wortels, in schijfjes
  • 100 ml slagroom

Bereiden

Fruit de ui met de gemalen koriander onder af en toe omscheppen in de olie. Doe dat ongeveer 5 minuten op laag vuur tot de ui glazig is.

Voeg de wortels toe en schep alles goed om. Giet er 1½ liter water bij. Breng op smaak met zout.

Breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 25 tot 30 minuten sudderen. De wortels moeten dan helemaal gaar zijn. Neem de pan van het vuur en roer de slagroom door de soep.

Pureer met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Romige wortelsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Amuse soepjes

Anna-Catherine Bley

Het enige dat je nodig hebt om deze tijdloze amuse soepjes te maken is een staafmixer. Daarmee tover je wat je ook hebt gekookt in een fluweelzachte verrassing... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Wortelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • ClaireSuper lekkere soep, heel snel en makkelijk te maken en des te heerlijker om op te eten. Ik heb winterwortels gebruikt en creme fraiche i.p.v. slagroom.

    reageren

  • elzeWat ook erg lekker is, geen koriander of slagroom, maar boursin erin.

    reageren

  • cokkieVoeg wat vers geraspte gember toe voor een extra bite.

    reageren

  • suzanneHeeeeeeel lekker met 1 klpl currypoeder erbij ipv koriander.

    reageren