Appels met krenten en bruine suiker uit de oven van Tana Ramsay

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 moesappels
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • handvol krenten
  • sap van 1 citroen
  • 4 klontjes boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Boor zorgvuldig het klokhuis uit de appels. Beboter een ovenschaal en zet de appels erin.

Meng in een kommetje de suiker met de krenten en vul daarmee de uitgeboorde appels. Sprenkel het citroensap over de appels en leg een klontje boter op de vulling.

Kerf met een scherp mes de schil van de appels halverwege rondom in. Zo voorkom je dat ze halverwege het braden uit elkaar barsten.

Zet de appels ca. 25 minuten in de oven, tot je ziet dat ze zacht zijn en het sap eruit loopt. Laat ze voor het serveren enigszins afkoelen. Heerlijk met slagroom, crème fraîche of ijs.

Kookboek

Het recept 'Appels met krenten en bruine suiker uit de oven van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...

Tana Ramsay's familiekeuken

Tana Ramsay

Als vrouw van Gordon Ramsay weet Tana als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen van jongs af aan op te laten groeien met goede voeding. Gezond eten... lees verder

© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (34 stemmen)

Appel toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • WilmaDit is ook erg lekker met bruine suiker en kaneel in de oven daarna overgieten met gele vla. groeten mei

    reageren

  • ienAppels bleven hard ondanks dat ik ze had ingekerfd. Had de oven zelfs heter gezet omdat ik heteluchtoven heb.

    • MarianneAls je een heteluchtoven hebt zou de temperatuur juist lager moeten.

    reageren

  • EIk had grote appels en heb ze 45 min. in de oven gelaten, daarna waren ze hemels lekker!

    reageren

  • EAls toetje vinden wij ze te machtig, maar wel erg lekker bij een kopje thee op de zondagmiddag.

    reageren

  • SimoneHeerlijk! Een bolletje vanille-ijs erbij en je hebt een koningstoetje!

    reageren